Het klooster van Lluc (Santuari de Lluc)

Het klooster van Lluc (Santuari de Lluc) op Mallorca

Santuari de Lluc is een klooster en bedevaartsoord in het noordwesten van Mallorca, omringd door bergen, op een weelderige groene en zwaar beboste vlakte. Een prachtige verzameling van gebouwen op de meest schilderachtige en vredige locaties, het is beslist een pareltje dat je niet mag missen. Als je eenmaal een vakantiewoning op de Balearen hebtt gevonden en Mallorca aan het verkennen bent, breng dan zeker een bezoek! Santuari de Lluc werd gesticht in de 13e eeuw toen een Moorse herder met de naam Lluc een beeld van de Maagd Maria vond onder de rotsen in een beek op de plek die uiteindelijk het latere klooster zou worden. Vervolgens werd het naar de nabijgelegen kerk van Sant Pere d’Escorca gebracht, maar ontdekte men dat het was verdwenen en vervolgens werd het weer op mysterieuze wijze teruggevonden in de stroom, waar het de volgende dag werd ontdekt. Deze mysterieuze en wonderbaarlijke gebeurtenis gaf de lokale bevolking de aanleiding om een kapel op de site te bouwen en tegenwoordig wordt het beschouwd als het belangrijkste pelgrimsoord op het eiland. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de site en het is dan ook een integraal onderdeel gaan uitmaken van de geschiedenis en cultuur van Mallorca.

Beroemd als wandelbestemming, botanische tuinroute en voor zijn jongenskoor, Els Blauets en regelmatige concerten, dit kleine stukje van de wereld is echt een van de meest vredige en ontspannende plekken om je tijd door te brengen en tot rust te komen. Iedere ochtend komt een koor van jongens en meisjes van de koorschool naar het heiligdom en zingen ze een zalving voor Onze-Lieve-Vrouw. Dus als je vroeg op bezoek gaat krijg je een gratis concert, maar je kunt natuurlijk ook komen voor een officieel evenement of concert. Er is een museum voor diegenen die meer willen leren over de locatie en er zijn dagelijkse missen en oefeningen en gebedsdiensten voor hen die op zoek zijn naar een meer spirituele belevenis. De kerk alleen al is reden om te komen, het heeft namelijk een adembenemend interieur dat eruit ziet als een vergulde sieradenkist. Traditionele Mallorcaanse gerechten worden eveneens geserveerd in het heiligdom, met producten zoals sandwiches, barbecue, paella en nog veel meer op het menu. Gebruik het heiligdom als uitvalsbasis om het Tramuntana-gebergte te verkennen om al het lekkere eten te verteren.

Met zoveel te zien en te doen en de meest perfecte omgeving om dit allemaal te doen, dit is echt een heel bijzondere plaats en bezienswaardigheid.En zeker een bezoek waard.