Grotten van Drach

De grotten van Drach (Cuevas del Drach) is een van de grootste bezienswaardigheden van Mallorca. Niet in de laatste plaats vanwege het grootste ondergrondse meer van Europa van maar liefst 170 x 30 meter! Uniek aan een bezoek van deze grotten is het klassieke concert dat op het ondergrondse meer gegeven wordt door musici die op een gondel over het meer varen. Een betoverende ambiance met een mooi lichtspel waar je zeker van onder de indruk raakt.

De grotten van Drach

Ontstaan en geologie De grotten zijn ontstaan uit carbonaat gesteente in een periode van 11 tot 5.3 miljoen jaar geleden. De mediterraanse zee had toen een veel warmer klimaat en het gesteende ontstond door een opeenstapeling van koralen, schelpen en zee-organismen op de zeebodem. Op de rotsen en kliffen naast de grot vind je vele fossiele resten. De temperatuur in de grotten varieert tussen 17 en 21 graden. Begeleide tour Een tour door de grotten van de draak is een must-see! Een tour duurt ongeveer 1 uur en de route is ongeveer 1200 meter lang. De tour is inclusief een klassiek concert dat uitgevoerd wordt door o.a. twee violisten en een cellist. Tijdens een begeleide tour vertelt een gids je alle weetjes terwijl je zelf de adembenemende grotten, doorkijkjes en lichteffecten aanschouwt.

Ontdekking De grotten van Drach waren al bekend in de middeleeuwen. Er zijn documenten die bevestigen dat de grotten gevonden zijn in 1338 en bezocht werden vanaf de 18e eeuw. Ze werden voor het eerst bezocht door de duitse topograaf M.F. Will in 1880, die er vervolgens over heeft geschreven. Later in 1896 ontdekte E.A. Martel het grote meer dat vervolgens naar hem is vernoemd – Lake Martel. De grotten bestaan uit vier aaneengesloten ondergrondse ruimtes genaamd Cova Negra, Cova Blanca, Cola Lluis Salvador en Cova de los Franceses. Faciliteiten In de omgeving van de grotten zijn er vele faciliteiten waaronder cafeetjes waar je lekker in de zon kunt genieten van een drankje, een souvenirshop, een juwelier en verschillende picnic plaatsen. Rondom de grotten zijn voldoende gratis parkeerplaatsen en gratis wifi. Activiteiten Na een bezoek aan de grot kun je nog veel meer doen in de omgeving zoals

:
  • Een boottocht met een glazen bodem
  • Stranden bezoeken
  • Veel keuze uit restaurants
  • Dorpjes in de buurt
  • Duiken in Porto Cristo
  • Winkelstraatjes
  • Een bootje huren
Afbeeldingsresultaat voor Coves del Drach map

Excursie

Grotten van Drach en dagtour vanuit het noorden

Excursie bekijken