De Mooiste Dorpjes Van Mallorca

Steden en dorpen op Mallorca


Er is op Mallorca eigenlijk maar één echte stad te vinden, dat is de hoofdstad Palma de Mallorca. Daarnaast zijn er nog een heleboel kleine stadjes en dorpen die verdeeld over het eiland heen liggen. Deze kleine stadjes hebben vaak niet meer dan twintigduizend inwoners, maar hebben vaak wel een belangrijke regionale functie voor de vele kleinere dorpjes die in de omgeving liggen. Langs de kust en aan de vele baaien die Mallorca rijk is liggen meerdere voormalige vissersdorpjes die in de loop der jaren uitgegroeid zijn tot populaire toeristische bestemmingen. Sommige van deze kustplaatsen zijn in het geheel gericht op het massatoerisme terwijl andere nog hun authentieke karakter hebben weten te behouden. In de zomermaanden kan in de plaatsen het inwonersaantal verdrievoudigen.


Palma de Mallorca


Palma de Mallorca is de grootste stad en de hoofdstad van Mallorca. Meer dan de helft van de bevolking van Mallorca woont in deze stad. Een vakantie op Mallorca is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan deze schitterende stad. Vooral het oude centrum van Palma de Mallorca met de daarin de Kathedraal la Seu en de Passeig Born zijn prachtig. In de stad zijn er vele prachtige pleintjes, kerkjes, musea en parken te vinden. Vooral de oude smalle straatjes in het oude gedeelte van de stad zijn prachtig om door heen te slenteren. De vele hoogteverschillen in de stad worden opgevangen door verschillende trappen die voor een knus geheel zorgen. Voor wie de stad te groot is om te belopen kan gebruik maken van één van de twee metrolijnen die onder de stad lopen. Net buiten Palma de Mallorca ligt het kasteel Bellver vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad en de Middellandse Zee hebt. Ben je van plan om een groot deel van de bezienswaardigheden en musea van Palma de Mallorca te bezoeken dan kun je veel geld besparen door van te voren een ticket te kopen.

Kathedraal van Mallorca in Palma de Mallorca

Valdemossa

Valdemossa is een klein toeristisch dorpje in de Serra de Tramuntana. Het dorpje dankt zijn bekendheid voornamelijk aan het feit dat de componist Frederik Chopin er enkele maanden van zijn leven in het kartuizerklooster heeft doorgebracht. Dit samen met zijn toenmalige muze George Sand. In het dorp zijn nog steeds vele herinneringen aan Chopin te vinden, zo is er een klein museum over de muziekschrijver ingericht waar je onder andere de piano kan zien die hij hier bespeelde. Op het plein bij de kerk staat een borstbeeld van de componist. De meeste toeristen komen om deze reden naar het dorp toe maar de plaatselijke bevolking komt hier naartoe omdat de heilige Catalina Tomàs in dit dorp geboren is. Haar voormalige woning is omgebouwd tot een kapel. Om deze twee redenen is Valdemossa een drukke toeristische bestemming geworden op Mallorca. Er zijn meerdere toeristische winkels in het dorp te vinden en onder de bomen in de winkelstraten vind je meerdere gezellige terrasjes.

El Arenal


El Arenal is een klein toeristisch plaatsje dat is vastgegroeid aan Platja de Palma. Het strand en de boulevard van Platja de Palma loopt zonder onderbreking over in die van El Arenal waardoor het voor de gemiddelde toerist moeilijk te zien is waar de het ene dorp begint of waar de ander ophoudt. Het strand wordt bij El Arenal een stuk breder een even verderop is de jachthaven van de voormalige vissersplaats te vinden. Tegenwoordig is El Arenal één van de drukst bezochte toeristische plaatsen van Mallorca. Er staan in deze kustplaats meer dan zeventig hotels die hoofdzakelijk door Duitse toeristen bewoond worden. Het toerisme in het plaatsje is dan ook zo goed als geheel op de Duitse markt gericht. Als je echter goed zoekt kom je er ook enkele Nederlandse kroegen tegen. Een toeristisch treintje rijdt tussen El Arenal en Platja de Palma.